Nieuws - Inkoop Goud Gouda

Blijf op de hoogte

04.02.2021

Rally in zilver lijkt alweer voorbij

De opzet van de Reddit-beleggers om de zilverprijs omhoog te krijgen lijkt dinsdag geen vervolg te krijgen. De prijs voor het edelmetaal daalt. Dinsdag bij het sluiten van de aandelenbeurzen in Europa kost een troyounce (31,1 gram) afgerond $26,72. Dat is 8% minder dan maandag.

Die dag schoot de zilverprijs tijdens de handelsdag omhoog tot $30 per troyounce, een niveau wat al sinds 2013 niet meer gezien was. Na de spectaculaire stijging van het aandeel GameStop richtten beleggers op internetforum Reddit maandag hun pijlen op de markt voor het edelmetaal zilver. Dat valt vandaag te lezen in een artikel op fd.nl.

04.02.2021

Recordhoeveelheid goud naar ETF's in 2020

Er is het afgelopen jaar een recordhoeveelheid goud aan de voorraden van ETF’s toegevoegd. De goudvoorraden van deze fondsen stegen in 2020 met 877 ton naar een record van 3.752 ton, goed voor een marktwaarde van meer dan $200 miljard. Vooral in de Verenigde Staten nam de belangstelling goud toe, maar ook in andere werelddelen stegen de goudvoorraden van ETF’s. De belangstelling voor goud was begin vorig jaar al substantieel door de uitzonderlijk lage rente. Door de coronacrisis ging de vlucht naar het edelmetaal in een hogere versnelling. Dat valt vandaag te lezen in een artikel op geotrendlines.nl.

04.02.2021

Goud zoekers langs de rivier.

Goud zoekers langs de rivier.
Luang Prabang, Laos
De machtige Mekong rivier brengt in zijn stroom heel veel zand en stenen mee, maar ook op sommige plaatsen goud en edelstenen, deze vrouwen waren langs de rivier vooral op zoek naar edelstenen. Dat valt vandaag te lezen in een artikel op columbusmagazine.nl.

02.02.2021

Zilvergekte koelt af na ingrijpen marktwaakhonden

De grondstoffenbeurs CME verstrengt de voorwaarden om in afgeleide producten van zilver te beleggen nadat de zilverprijs door speculatie zijn hoogste peil in acht jaar bereikte.

De futureprijs voor zilver steeg van circa 25 dollar per ons donderdag naar meer dan 30 dollar in de loop van maandag, of een stijging met 20 procent op circa twee handelsdagen. Dat is het hoogste peil in acht jaar. Dat valt vandaag te lezen in een artikel op businessam.be.

02.02.2021

Zilver in de spotlights

Afgelopen week is er in de media bijzonder veel gepubliceerd over speculaties door internetforum Reddit op Wall Street. Onder andere over de koersexplosies van computerspellenwinkelketen GameStop en bioscoopketen AMC.
De aandacht van gokkers lijkt zich nu te verleggen naar de zilverprijs. Dat valt vandaag te lezen in een artikel op iex.nl.

02.02.2021

Gamestop-beleggers gaan nu voluit voor zilver

De koers van zilver is de voorbije dagen naar het hoogste punt sinds augustus vorig jaar gestegen. Beleggers wijzen naar de groep beleggers die eerder de koers van winkelketen Gamestop naar ongekende hoogten stuurden. Maar met de zilvermarkt kiezen ze nu een veel moeilijker te manipuleren doelwit. Dat valt vandaag te lezen in een artikel op standaard.be.

02.02.2021

Zilverprijs schiet naar hoogste peil in 8 jaar

Een deel van het Reddit-leger kleine beleggers stort zich op zilver. Al zijn de meningen in deze community erg verdeeld. ‘De aandacht mag niet afgeleid worden van GameStop.’

Terwijl Wall Street eind vorige week nog groggy was van de succesvolle aanval die een leger kleine beleggers via het Reddit-forum r/wallstreetbets op shorters in de spelletjesretailer GameStop GME-56,19% inzette, was een deel van het legioen al druk bezig met het volgende doelwit: zilver. Dat valt vandaag te lezen in een artikel op tijd.be.

02.02.2021

‘Koop bitcoin (BTC) en verkoop je goud, want iedereen laat goud vallen’ aldus MicroStrategy CEO

Bitcoin (BTC), het digitale goud, versus het traditionele edelmetaal goud. Het is een discussie die in de loop van 2020 steeds vaker voorkwam tussen traditionele investeerders en investeerders van de nieuwe garde. Michael Saylor, de CEO van het bedrijf dat voor meer dan een miljard dollar aan bitcoin kocht; MicroStrategy, verwacht dat goud een enorme leegstroom gaat zien. Dat valt vandaag te lezen in een artikel op crypto-insiders.nl.

 

29.01.2021

Kan goud richting 3000 dollar?

Yvo Timmermans en Paul van den Noord zien drie scenario’s voor de goudprijs in 2021. In een geval levert dat een prijs op van 3000 dollar. Goud is een van de oudste betalingsmiddelen ter wereld. Toch is het lastig om er een prijskaartje aan te hangen, omdat goud geen direct rendement oplevert. Er komt geen rente binnen of een andere vorm van cashflow uit.
Goud is volgens de auteurs op de website van het CFA Institute wat dat betreft vergelijkbaar met bitcoins en tegenwoordig ook staatsobligaties, vanwege de negatieve rente. Dat valt vandaag te lezen in een artikel op iexprofs.nl.

BEL ME NU
+
Bel mij!