Munten verkopen

Goudbaar 100 gram verkopen

Lever uw goud in en krijg contant geld of korting op een sieraad

De afgelopen jaren is de goudprijs enorm gestegen. Vooral sinds de economische crisis van 2008 is de waarde flink omhoog gegaan. Daarom besluiten steeds meer mensen hun goud te verkopen. Veel families hebben bijvoorbeeld gouden munten of gouden baren liggen. Het is zeker de moeite om die te verkopen. U kunt bij ons terecht om verschillende gewichten, zoals een goudbaar van 50 gram of een goudbaar van 100 gram te verkopen.

Goudbaar

Goudbaren zijn de gouden staven. Tegenwoordig dient iedere goudbaar geslagen of gegoten te worden met een zuiverheid van minimaal 99,99% goud, dit is gelijk aan 24 karaat goud. Dit goud is ontzettend zacht, waardoor u het voorzichtig dient te behandelen.

Er zijn veel goudbaren in omloop, maar een goudbaar die is geslagen of gegoten door een bedrijf die op de LBMA lijst staat biedt de zekerheid dat het ook echt om zuiver goud gaat. LBMA is de afkorting voor London Bullion Market Association. Deze organisatie houdt actief toezicht op alle wereldwijde smelters, bewerkers en fabrikanten van edelmetaal. Zo wordt de kwaliteit gewaarborgd. Bent u in het bezit van een goudbaar die niet op LBMA lijst voorkomt, of komt u zo’n baar tegen? De prijs zal waarschijnlijk iets lager liggen dan een goudbaar die wel op de lijst staat. Ook moet de goudbaar extra worden gecontroleerd op echtheid.

Er bestaan goudbaren in deze gewichten:

  • 1 gram
  • 2,5 gram
  • 5 gram
  • 10 gram
  • 20 gram
  • 50 gram
  • 100 gram
  • 250 gram
  • 500 gram
  • 1 kilo

Er bestaan ook goudbaren in Engelse gewichten. De goudbaar van 100 gram is het meest gangbaar onder particulieren. Wilt u uw goudbaar van 100 gram verkopen? Bereken dan vast vooraf met behulp van onze rekentool. Deze wordt dagelijks bijgewerkt aan de hand van de huidige goudprijs.

Wat is de goudprijs?

50 gram goud verkopen

Wilt u een goudbaar verkopen van een ander gewicht? U kunt ook bij ons terecht om 50 gram goud verkopen. Ook wanneer u een goudbaar heeft die zwaarder is dan 100 gram kunt u bij ons terecht. Er zijn ook goudbaren van gemiddeld 400 troy ounce, dat is bijna 12,5 kilo. Als particulier komt u die bijna niet tegen of ze zijn door de hoge prijs niet interessant. Deze baren zijn vooral in omloop voor banken en andere bedrijven.

Goudbaren verkopen via Inkoop Goud Gouda

Bij Inkoop Goud nemen we de tijd om uw te helpen bij het taxeren en verkopen van goud.
U kunt uw goudbaren direct verkopen voor contant geld, maar u kunt ook kiezen voor 20% korting op een sieraad uit de collectie of een kortingsbon die u later in kunt wisselen.

Neem contact op voor meer informatie.

BEL ME NU
+
Bel mij!